Lattiavalut | Toiminta-alueina Helsinki, Espoo, Vantaa ja koko Uusimaa

Betonilattian pintakäsittely

Betonilattian pintakäsittelyssä pöly sekä hiontaliete puhdistetaan ja lattia kuivataan hyvin. Pintakäsittelyn etuina betonin pintalujuus kasvaa, kulutuskestävyys ja kemiallinen kestävyys paranee, pölyäminen ja lian sekä rasvan imeytyminen estyy ja puhdistettavuus ja nestetiiviys paranee.

Pölynsidonta on teollisuuden betonilattioille kevyin pintakäsittely, ja se soveltuu parhaiten uusille betonilattioille. Pölynsidonta voidaan jakaa kemialliseen ja lakattavaan pölynsidontaan.

Kemiallisessa pölynsidontakäsittelyssä betonilattian vapaa kalkki sidotaan kemiallisesti betonilattiaan. Käsittely ei välttämättä sulje betonilattian huokosia, jolloin kaikki epäpuhtaudet, öljyt, rasvat ja syövyttävät kemikaalit voivat päästä imeytymään lattiaan.

Pölynsidontaan käytettävät lakkamaiset tuotteet täyttävät betonilattian pintaosan huokosia paremmin kuin kemialliset pölynsidonta-aineet.

Betonilattian pinnoitus

Betonilattian pinnoituksella parannetaan lattian kestävyyttä, ominaisuuksia tai ulkonäköä. Lattian pinnoittaminen voi käsittää pinnoitteet ja massat sekä lakkaukset ja maalaukset. Pinnoitetuiksi lattioiksi kutsutaan betonilattioita, joiden pintaan on tehty jollain polymeerituotteella lattian kestävyyttä ja ominaisuuksia parantava kalvo. Pinnoitetyyppejä ovat sementtipolymeerimassa, hiertomassa, itsesiliävä massa ja liuotteeton pinnoite.

Betonilattioiden pinnoitteita suositellaan käytettäväksi silloin, kun lakkaukset ja maalaukset ovat liian ohuita lattiaan kohdistuvaa mekaanista ja kemiallista rasitusta ajatellen. Esimerkiksi teollisuuden tuotanto- ja varastotilat voivat olla tällaisia käyttöalueita.

Betonilattian massauksista puhutaan silloin, kun lattian pintaan tulevan tuotteen kalvon paksuus on suurempi kuin 1 mm. Massat voidaan jakaa ns. itsesiliäviin ja toisaalta hierrettäviin massoihin.

Kalvonpaksuus valitaan lattiaan kohdistuvien mekaanisten ja kemiallisten rasitusten perusteella. Massapinnoitteita käytetään uusissa ja vanhoissa betonilattioissa ja erityisen soveliaita ne ovat vanhojen betonilattioiden saneerauksissa teollisissa tuotantotiloissa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Ota meihin yhteyttä oheiselle lomakkeella, vastaamme mahdollisimman pian! Kiireellisissä asioissa voit myös soittaa suoraan Mialle numeroon 040 913 7983 tai laittaa sähköpostia osoitteeseen info@lattiavalut.fi.
Voit laittaa meille viestiä myös WhatsAppissa numeroon 040 913 7983